Linzer
Ha szeretitek a linzert, akkor ajánlom figyelmetekbe az alábbi receptet! Nagyon jól sikerült, imádtuk és pikk-pakk elfogyott.
Linzer
Hozzávalók
400 g liszt
2 db tojássárgája
80 g porcukor
1 cs vaníliás cukor
csipet só
250 g vaj
lekvár
kevés liszt a nyújtáshoz
Elkészítés
- Keverd el a lisztet, a porcukrot, sót és vaníliás cukrot. Ezután morzsold bele a felkockázott vajat. Amikor már apró morzsalékos darabú a tészta add hozzá a két tojássárgáját. Addig gyúrd míg egy darabbá össze nem áll. Dolgozz viszonylag gyorsan, hogy a tésztában lévő zsiradék lehetőleg ne olvadjon meg. Végd két felé a tésztát, frissentartó fóliával csomagold be, majd tedd hűtőbe legalább 20 percre.
- Közben melegítsd elő a sütőt 170°C-ra.
- Készítsd elő a gyúródeszkát, lisztezd be kicsit, vedd ki a hűtőből az egyik adag tésztát és nyújtsd kb. 2mm vastagra. Linzer formával szaggasd ki és 13-15 percet süsd, sütőpapírral bélelt tepsiben. Folytasd addig amíg el nem fogy az összes tésztád. Arra ügyelj hogy egyenlő arányban legyen a lyukas és teli forma, hogy mindegyiknek legyen párja. Amikor kihűlt lekvárral tapaszd össze a párokat.